ЗА НАШИОТ СТУДЕНТСКИ ДОМ

slide3

Основната дејност на ДСД „Пелагонија” е сместување и исхрана на студенти, воспитание и образование на истите, реализирани преку планови и програми кои ги одредуваат со законски прописи МОН и Биро за Развој на Образование во Р.С.Македонија.

Како установа од јавен интерес, домот им обезбедува на студентите сместување, исхрана, грижа за здравјето, културно-забавни, спортско-рекреативни и други активности.

  • Број на легла

    ДСД “Пелагонија” располага со 997 легла и тоа:– Број на легла за студенти од II, III, IV, V и VI год. и апсолвенти: 797– Број на легла за студенти од I година: 200

  • Наменет за студенти

    Наменет е за студенти од I – IV год. кои имаат потреба од домско сместување ( поради тоа што студират надвор од местото живење) и ги исполнуваат критериумите според објавен конкурс од страна на МОН на почетокот на студиската година.

Студентите се

Нашата мисија е постојано градење доверба кај студентите, кредибилитет и почит кон истите. Студентите за нас се на прво место, нивните желби и потреби за нас се врвен приоритет. Се стремиме да ги исполниме нашите цели и заради тоа мора да продолжиме постојано да ја зголемуваме нашата ефикасност. 

direktor3

Агим Фејзулаху

Директор

40 целосно реновирани соби

Во изминатиот период, во студентскиот дом беа целосно реновирани 40 соби кои добија нов модерен изглед.

Модерно опремени простории за учење

Заменет и модернизиран е целосниот инвентар и опрема во собите за учење и предавања.

Вкусни оброци

Кујната во студентскиот дом го подготвува менито согласно со барањата и вкусовите на студентите.

Студентски активности

Во нашиот студентски дом нема никогаш да ви биде здодевно, затоа што се трудиме нашите студенти да бидат активно вклучени во разни активности.

0

реновирани соби

0

задоволни студенти

0

години постоење

Често поставувани прашања

одговор.

Одговор 2

Одговор 3

Вашето прашање не е помеѓу веќе одговорените?

Испратете ја вашата порака до нашиот тим.