Новости

Прочитајте ги најновите новости поврзани со нашето работење, активностите на студентите, актуелните настани и случувања итн.

Резултати од конкурс за сместување во студентски домови за студенти од втора и повисоки години на студии за академската 2023-2024 година
05Сеп

Резултати од конкурс за сместување во студентски домови за студенти од втора и повисоки години на студии за академската 2023-2024 година

Приговор по однос на резултатите, секој студент може да поднесе во рок од 5 дена од објавата на резултатите. Резултати од конкурс за сместување во…

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2023/2024 година
14Јул

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2023/2024 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр.58/00, 44/02,…

Известување
11Јан

Известување

Државниот студентски дом „Пелагонија“ ги известува сите студенти станари, како и пошироката јавност, дека по преземени мерки од страна на надлежните институции е утврдено дека…

Список на примени студенти во втор уписен рок и список по приговори
03Окт

Список на примени студенти во втор уписен рок и список по приговори

Почитувани студенти, Согласно конкурсот, објавуваме список на примени студенти во вториот уписен рок и список на примени студенти по приговори. Со почит, Државен студентски дом…

Листа на примени студенти и студенти ослободени од партиципација по приговори
16Сеп

Листа на примени студенти и студенти ослободени од партиципација по приговори

Почитувани студенти, Согласно Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023…

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023 година
15Јул

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр.58/00, 44/02,…

Студентите од „Пелагонија“ добија нов простор за учење и дружење
14Фев

Студентите од „Пелагонија“ добија нов простор за учење и дружење

Денеска, на 17 октомври 2020 година Младински образовен форум во соработка со Здружението за развој на урбана култура и актуелизација на простор МЕЛЕЕМ Скопје во…

Државните студентски домови чекаат насоки за „новата нормалност“ во објектите
14Фев

Државните студентски домови чекаат насоки за „новата нормалност“ во објектите

Државните студентски домови во Скопје, Битола и Штип веќе два месеци се празни откако Владата донесе одлука да се затворат поради пандемијата на Ковид-19. Но,…