Student education

Documents

Report a problem

FOR OUR STUDENT DORMITORY

The main activity of SSD “Pelagonija” is accommodation of students, upbringing and education of the same, realized through plans and programs determined by legal regulations MES and Bureau for Development of Education in RS Macedonia.

As an institution of public interest, the dormitory provides students with accommodation, food, health care, cultural-entertainment, sports-recreational and other activities.

  • Број на легла

    ДСД “Пелагонија” располага со 997 легла и тоа: – Број на легла за студенти од II, III, IV, V и VI год. и апсолвенти: 797 – Број на легла за студенти од I година: 200

  • Наменет за студенти

    Наменет е за студенти од I – IV год. кои имаат потреба од домско сместување ( поради тоа што студират надвор од местото живење) и ги исполнуваат критериумите според објавен конкурс од страна на МОН на почетокот на студиската година.

Студентите се
direktor3

Нашата мисија е постојано градење доверба кај студентите, кредибилитет и почит кон истите. Студентите за нас се на прво место, нивните желби и потреби за нас се врвен приоритет. Се стремиме да ги исполниме нашите цели и заради тоа мора да продолжиме постојано да ја зголемуваме нашата ефикасност. 

Агил Фејзулаху

-

Директор

0

реновирани соби

0

задоволни студенти

0

години постоење

Често поставувани прашања

одговор.

Одговор 2

Одговор 3

Вашето прашање не е помеѓу веќе одговорените? Испратете ја вашата порака до нашиот тим.